Bordplate

Etter ett (HELT) år med forrige runde, var det igjen på tide å male bordplata på spisestuebordet vårt. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å få det ordentlig, og ikke bli jaget av fett som trekker gjennom osv, så her har jeg gått relativt grundig til verks. 

1. Vasket godt. 

2. Sperret med Clear Topcoat Sealer fra Artisan Enhancements.. I utgangspunktet er dette et furubord som var beiset. Jeg har kalkmalt det flere ganger, men aldri blitt skikkelig fornøyd. Etter en stund har tidligere fettflekker kommet til syne. Det er det slutt på nå. To strøk med CTS, ca ett døgn tørketid mellom strøkene, og før påføring av maling. (Dette trinnet dropper du om ikke du trenger sperre underlaget).

3. Valgte farger ble helt litt "random" utover bordplata, del for del så ikke det skulle tørke i mellomtiden. (Blue Jeans, Whipped Cream og Muskat Nut)

4. Brukte kosten til å stryke ut malingen i treets lengderetning. Merk at her er det viktig å ha varsom hånd, ellers blir effektene borte. Litt smak og behag hva slags kost man bruker. Personlig synes jeg en godt brukt naturkost fra Nordic Chic er perfekt til formålet. 

mellom "4 og 5" kan det være lurt å gå over flaten med et fint sandpapir for å fjerne uønskede ujevnheter osv :) 

5. Etter ca 12 timer (lot det stå over natten), forseglet jeg med Nordic Chic Topcoat. Denne gir en silkematt finish og kan fort se ujevn ut. Løsningen er fler strøk. Selv benyttet jeg to her, ca 10-12 timer mellom hvert strøk. Lange strøk i treets lengderetning med godt mettet kost. I dette prosjektet benyttet jeg naturbust. 
Kostene finner du her..

6. Ett døgn etterpå var bordet klart til bruk. Ble introdusert med venninner på besøk. Vi tok alle ansvar og sølte både brus og kaffe. Hadde ikke på duk eller noe- gjorde ingenting. Ble ikke merker. Fettflekkene har heller ikke kommet opp sånn som jeg har opplevd før. 

Så da vet dere det. Mange måter å få fram denne effekten. Kommer innlegg med det etterhvert, men dette er en av de, og kanskje den enkleste- synes jeg. 

Til nettbutikk..

Link til Bloggen med diverse fremgangsmåter finner du her...