Vegger, gulv, tak- med Nordic Chic kalkmaling

Den siste tiden har vi fått mange forespørsler om hvordan man skal gå fram når man skal male vegger, gulv og tak med Nordic Chic Kalkmaling.Her kommer veiledningen..

Som alltid gjelder tørr og ren flate. Samt at olje/fett fortsatt ikke er noen god venn -> les evt "Det jeg skal male er oljet". 

"Grunnleggende ABC" tar for seg trinn for trinn- i grunn veldig likt på møbler som på flater. 

Husk at sterke rengjøringsmidler kan legge igjen en hinne som kalkmalingen hefter dårlig på. Pass derfor på at det har tørket skikkelig før påføring av maling. Evt tørk over med en fuktig, ren fille. 

Malingen kan påføres med rulle eller kost. Alt ettersom hva man ønsker, bør også tilpasses størrelsen på flaten. Jo større flate, jo større rulle/kost er å anbefale. 
Jevnest mulig resultat får man med skumgummirulle, mens det litt mer rustikke får man ved bruk av en god kost:

Vi anbefaler to strøk med Kalkmalingen, deretter to strøk med ønsket forsegling. (kan også være uten forsegling, men tåler ikke vask etc- egner seg ikke uten forsegling på gulv!)

Voks vil løfte fargen en nyanse og gjøre den blankere om man "buffer/polerer" den, men tåler ikke mer enn lett støvtørking. 

Topcoat tåler vask på lik linje som "vanlig" maling-> dette er valget for gulv. 

Vegger og tak er en smakssak hvorvidt man benytter forsegling eller ikke, samt hvilken type man velger. 

Noen liker tynne ut malingen, andre ikke. Dersom du opplever malingen for tykk kan du tynne den ut med litt vann. Prøv deg da frem med mengden. Anbefaler å gjøre det i en annen beholder enn selve spannet- slik at ikke alt blir for tynt om du er uheldig å ha i for mye vann.

 

Handle her...