Male kjøkken

Vi får stadig spørsmål om hva man må gjøre når man skal male kjøkken- her kommer svaret! 

Dersom du skal male kjøkken er det noen ting som er viktig å tenke på. Punkt en er at du må ta deg jobben med å vaske skikkelig. Grovrent eller annet fettløsende vaskemiddel er supert. HUSK bare å tørke over med fuktig ren klut tilslutt slik at ikke det ligger igjen såpe på underlaget du skal male. Dette kan gjøre at malingen hefter dårlig og resultatet kan bli ujevnt. 

Dernest er det viktig å vite om det du skal male er olje, lakkert, vokset, ubehandlet, eller hva. 
Om flaten du skal male er ubehandlet eller lakkert kan du vaske, la tørke og gå i gang å male (kvist bør sperres/lakkes før påføring av kalkmaling).
Om det er oljet eller vokset anbefaler jeg at du leser innlegget om "Det jeg skal male er oljet.." og følger den oppskriften- Om ikke du "gidder" følge den oppskriften kan det gå bra likevel, men jeg som forhandler stiller deg ingen garanti. 

Hva skal du bruke? pensel eller rulle? Dette er smak og behag. Noen foretrekker struktur- da er kost anbefalt. Noen ønsker at det skal være mest mulig jevnt- da er skumgummirulle å anbefale. 
Med kost kan du bare koste i vei, kanskje føler du malingen blir litt trå, da kan du duppe penselen litt i vann, eller du kan bruke en sprayflaske og spraye på litt vann- prøv deg fram. 
Med rulle vil du kunne finne det nødvendig å blande med litt vann- NB! vær forsiktig så ikke det blir for mye! Igjen er det beste tipset å prøve seg litt fram. Finn den arbeidsmetoden og fremgangsmåten som passer deg. 

På boksen står det at malingen trenger tørke 6 timer. Dette er for å forsikre deg som kunde og forbruker at malingen skal være herdet helt igjennom. Noen ganger kan det være klart til å male strøk nr to etter en time, andre ganger tar det lenger tid. Om du begynner å male strøk nr to og malinga fra første strøket males av- da må du la det tørke lengre. Malingen herder ovenfra og ned, ergo kan det se tørt ut på toppen, men fortsatt være fuktig under. Prosessen kan fremskyndes med føner eller økt romtemperatur. 

Vi anbefaler som hovedregel to strøk. Kanskje trenger du tre, kanskje holder det med ett. Prøv deg fram.
På boksen står det at man anbefaler å pusse mellom hvert strøk- dette er en smakssak.
Skal du til å pusse anbefaler jeg et fint sandpapir. Dette vil jevne overflaten og forenkle påføringen av topcoat. 

Etter å ha malt anbefaler vi å la malingen herde natten over/dagen gjennom for så å påføre to strøk med Nordic Chic Topcoat(i henhold til veiledning på flaska).
Topcoat har en silkematt finish og sørger for at overflaten blir slitesterk og vannbestandig.