Grunnleggende ABC

Kalkmaling fra Nordic Chic er noe "alle kan." Om du ikke har vært på kurs, eller trenger litt oppfriskning, ja så kommer noen råd på veien her :)

Når det gjelder kalkmaling er det ingen fasit hva angår resultat- du kan gjøre som du vil!

Nordic Chic kalkmaling ® hefter på alt utenom fett/olje. (se eget innlegg)


Ellers gjelder følgende:

1. Sørg for at det du skal vaske er rent. Prøv å unngå sterke såper- om du må bruke det, pass på at du tørker av etterpå slik at ikke det ligger igjen såperester. Nordic Chic er et miljøvennlig produkt uten kjemikalier, ergo "liker den ikke" å blandes med kjemikalier. I verste fall opplever du at malingen ikke hefter. 


Om flaten er veldig glatt kan du, men må ikke, bruke et sandpapir og matte ned litt før du maler. 

2. Mal i vei med ønsket farge. Hvor mange strøk du trenger kommer an på hvilken farge og ønsket resultat. Som oftest er to strøk nok. Noen ganger trenger vi flere, andre ganger holder det med ett. 

For et jevnest mulig resultat kan du pusse med et fint sandpapir mellom strøkene. Ikke et must, men et tips om du ikke ønsker struktur. 

Skumgummurulle gir minst struktur, pensel gir potensielt mer struktur. Du kan dyppe penselen litt i vann for å få et jevnere resultat, evt tynne ut malingen med litt vann. 

3. TØRKETID: på boksen står det 6 timer. Dette er et relativt begrep og er ment for å sikre deg. I mange tilfeller holder det med en og to timer, flere faktorer spiller inn. Luftfuktighet og temperatur for eksempel.

Du kan fremskynde prosessen ved å bruke føner. Husk likevel på at sterk temperatur, tett på, vil kunne få malingen til å krakelere. Hold føneren litt unna og unngå stillestående varme- så går det bra. 
Om du opplever at du maler av strøk 1 med strøk 2 tyder det på at malingen ikke har tørket lenge nok og trenger mer tid. Den herder ovenfra og ned!

4. Avslutt med voks eller lakk/topcoat.