Det jeg skal male er oljet...

Dersom møbelet ditt er oljet, vokset eller på annen måte fettete krever det litt forarbeide. Dette er en prosess som krever litt tålmodighet- har du ikke det er det best å la være :) 

Hvorvidt et møbel er oljet kan være vanskelig å finne ut. Om du er i tvil kan du male med kalkmalingen ett strøk, gjerne på et mindre område. Om det er oljet vil dette, som regel, komme til syne i takt med at malingen tørker. Noen ganger ser det ut som at malingen er blitt sprutet vann på- som ikke tørker. Andre ganger gulner det (se bildet). Det finnes noe som heter isopropylalkohol. Dette er en type sprit som løser opp og fjerner fett. Dette kan du bruke til å vaske over møbelet med. Om ikke du har det, kan du benytte grovrent. Husk å tørke over med en fuktig klut tilslutt slik at du får vekk såperester.  

Dernest er det Artisan Enhancements Clear Top Coat Sealer som står for tur- den finner du i nettbutikken. 
Denne er laget for å kunne sperre fett og olje inne og på sånn måte sørge for at det ikke blør igjennom. 

Et alternativ vil kunne være ordinær sperregrunn, men da bør du forhøre deg i maleforretning for valg av riktig type. Sperre olje for klargjøring og maling med vannbasert maling! 

To strøk med Nordic Chic Top Coat vil kunne gjøre susen, men her har vi ingen garanti å stille- den er ikke laget til samme formål. 

Artisan Enhancements Clear Top Coat Sealer er fremstilt på en måte som gjør at den trekker igjennom maling, voks osv og herder helt igjennom. Den legger seg ikke bare på toppen som en beskyttelse.